Bestaande e-facturatie aansluiting

Verstuurt u al facturen via het PEPPOL-netwerk of een ander e-invoice platform? Dan is de oplossing die u heeft waarschijnlijk al geschikt voor het verzenden van facturen naar uw klant.

Uitwisselingsovereenkomst

Bij e-facturatie worden al uw elektronische facturen verstuurd via een centraal platform. Wanneer organisaties die e-facturatie aanbieden, via een platform, met elkaar (gaan) samenwerken dan is het mogelijk om facturen uit te wisselen via elkaars platform. Echter is hier dus wel een uitwisselovereenkomst, of Roaming Agreement, voor nodig.

Maakt u gebruik van een ander e-facturatie platform? Dan is het goed om te onderzoeken of dit platform een uitwisselingsovereenkomst heeft met het PEPPOL-netwerk. Hiervoor kunt u contact opnemen met het desbetreffende platform.

Wat is uw situatie?

  • Bestaande PEPPOL-netwerk aansluiting
    Stuurt u al facturen via het PEPPOL-netwerk? Dan kunt u gelijk starten met de testprocedure. Nadat u het aanmeldformulier heeft ingevuld, met het antwoord dat u een bestaande PEPPOL aansluiting heeft, dan ontvangt u een Digitale Informatiekit in uw mailbox. Daarin staat stap-voor-stap uitgelegd hoe u deze testprocedure kunt uitvoeren.

 

  • Bestaande aansluiting op een ander e-facturatie plaform met een uitwisselingsovereenkomst met het PEPPOL-netwerk
    Wanneer er een uitwisselingsovereenkomst bestaat met het PEPPOL-netwerk dan kunt u ook meteen starten met de testprocedure. Nadat u zich heeft aangemeld via het formulier, ontvangt u de Digitale Informatiekit in uw mailbox waarin de testprocedure stap-voor-stap wordt uitgelegd. Het kan voorkomen dat uw platform vraagt om Service Provider details, deze kunt u eveneens terugvinden in de Digitale Informatiekit.

 

  • Bestaande aansluiting op een ander e-facturatie plaform zonder een uitwisselingsovereenkomst met het PEPPOL-netwerk
    Heeft uw platform geen uitwisselingsovereenkomst met PEPPOL? Neem dan contact op met Easy Systems om te bespreken hoe we alsnog een uitwisselingsovereenkomst kunnen realiseren. Wanneer u een bevestiging heeft ontvangen dat er een overeenkomst is gerealiseerd dan ontvangt u eveneens een Digitale Informatiekit en kunt u beginnen met de testprocedure.