Bestaande e-facturatie aansluiting

Verstuurt u al facturen via het PEPPOL-netwerk (Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa) ) of via een ander e-invoice platform dat een aansluiting heeft met PEPPOL (bijv. Basware Commerce Network)? Dan is de oplossing die u heeft ook geschikt voor het verzenden van e-facturen naar de betreffende klant. Het is dan slechts een kwestie van uw facturatie omzetten van het versturen van bijv. PDF facturen naar het versturen van e-facturen via PEPPOL.

Hoe weet ik of ik via PEPPOL kan factureren?

Verstuurt u al facturen via het PEPPOL netwerk? Dan kunt u dat ook doen voor andere klanten die op het PEPPOL-netwerk te zitten. Ontvangt u alleen nog maar facturen via het PEPPOL-netwerk? Dan rest slechts de vraag of dit ook voor de verzendende kant is ingericht. In principe kunt u, als u op PEPPOL bent geregistreerd, zowel PEPPOL facturen verzenden als ontvangen. We raden u echter wel aan om even te checken of de verzendende kant bij u is ingericht.

Als u e-facturen via een ander centraal platform verstuurt, kan het zo zijn dat u ook via PEPPOL kunt versturen. Het is namelijk mogelijk om e-facturen via verschillende platformen met elkaar uit te wisselen, maar dan moet er wel een uitwisselovereenkomst, of Roaming Agreement, tussen deze platformen bestaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met het desbetreffende platform.

Wat is uw situatie?

 • Bestaande PEPPOL-netwerk aansluiting
  Stuurt u al facturen via het PEPPOL-netwerk? Dan kunt u dat ook doen voor andere klanten die aangeven op het PEPPOL-netwerk te zitten. Nadat u het aanmeldformulier op de voorgaande landingspagina heeft ingevuld, met het antwoord dat u een bestaande e-facturatie aansluiting heeft, ontvangt u automatisch een Digitale Informatiekit in uw mailbox. Daarin staat stap voor stap uitgelegd wat u moet doen om deze klant ook via het PEPPOL-netwerk te gaan factureren.
 • Bestaande aansluiting op een ander e-facturatie platform 
  Bent u op een ander netwerk dan het PEPPOL-netwerk aangesloten? Neem dan contact op met het betreffende platform om te controleren of er een uitwisselovereenkomst is met PEPPOL. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact op met Easy Systems. Wij gaan dan voor u onderzoeken of er al een bestaande uitwisselingsovereenkomst bestaat tussen het PEPPOL-netwerk en uw platform.

Veelgestelde vragen

 • Hoe gaat het versturen via het netwerk?
  U stuurt uw e-factuur via een beveiligde verbinding naar het PEPPOL-netwerk. Op basis van het e-factuur adres van de ontvanger bepaalt het PEPPOL-netwerk waar en hoe de factuur afgeleverd moet worden.
 • Wat is een Billing Service Provider (BSP)
  Een BSP is een organisatie die door een verzender wordt ingeschakeld om elektronische facturen voor hem mogelijk te maken.