E-facturatie oplossingen

Easy Exchange biedt verschillende oplossingen voor elektronische facturatie. Of u nu behoefte heeft aan het elektronisch ontvangen en/of verzenden van e-facturen, met Easy Exchange wordt het snel en gemakkelijk geregeld.

Adviseer mij

E-facturatie oplossingen

Easy Exchange is een zogenaamde ‘Billing Service Provider‘. Dit betekent dat wij diensten en oplossingen leveren voor de afhandeling van uw facturen. Het kan daarbij zowel gaan om het verzenden als het ontvangen van van post, pdf of elektronische facturen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de mogelijkheid van het converteren van het factuurformaat.

Wat is e-facturatie?

Onder e-factureren wordt verstaan: het elektronisch versturen van facturen door de leverancier en het elektronisch ontvangen en verwerken van deze factuur door de ontvanger. Meer weten over het hoe en waarom van e-facturatie? Lees dan ons artikel ‘Wat is e-facturatie?‘.

Belangrijk om te weten is dat een e-factuur, in tegenstelling tot papieren of pdf facturen, direct en zonder extra handelingen (zoals scannen & herkennen met OCR software) volledig automatisch in uw software ingelezen en verwerkt kan worden. Voor het volautomatisch verwerken van een e-factuur is het noodzakelijk dat u een directe koppeling hebt met uw klant of leverancier óf dat u aangesloten bent bij een e-facturatienetwerk zoals het PEPPOL netwerk.

E-facturatie met Easy Exchange

Easy Exchange kan gezien worden als een ‘Billing Service Provider’ en biedt u veilige toegang tot het Europese e-facturatie netwerk (PEPPOL). Voor wie is aangesloten op dit netwerk, worden alle andere organisaties die hier ook aan deelnemen in een klap bereikbaar. In elk land zijn zogenoemde access points ingericht die de toegang tot het Europese e-facturatie netwerk regelen. In Nederland is Nederlandse Peppol Autoriteit (NPa) de organisatie die gerechtigd is om deze access points aan te sluiten op PEPPOL. Easy Exchange biedt een gecertificeerd access point wat u toegang geeft tot het netwerk.

Met Easy Exchange verkrijgt u beveiligde toegang tot PEPPOL. Dankzij onze software kunt u, ongeacht het bestandsformaat, veilig en zorgenvrij elektronische facturen versturen aan uw klanten én ontvangen van uw leveranciers. Easy Exchange ‘vertaalt’ de facturen automatisch naar het gewenste formaat.

De voordelen van E-facturatie via PEPPOL

  • E-facturatie ongeacht het bestandsformaat;
  • Geen aanpassingen nodig op uw bestaande software systemen. Easy Exchange is ERP-onafhankelijk en ‘vertaalt’ alle facturen naar het benodigde formaat;
  • Direct veilige toegang tot het Europese e-facturatie netwerk (PEPPOL);
  • In één keer toegang tot alle organisaties die aangesloten zijn op het netwerk. Hierdoor ontstaan tevens meer commerciële mogelijkheden binnen Europa;
  • Organisaties zijn makkelijk bereikbaar. Organisaties worden op basis van een of meer unieke identificatienummers geregistreerd in het netwerk. Denk hierbij aan het KvK, IBAN of BTW nummer, of bijvoorbeeld het OIN nummer voor overheidsinstellingen. Deze nummers kunnen door uw leveranciers worden gebruikt om u te bereiken. U kunt dit vergelijken met het gebruik van een telefoonnummer;
  • Door registratie o.b.v. identificatienummers is altijd bekend wie de afzender van de factuur is en worden spookfacturen voorkomen.
e-facturatie verzenden en ontvangen

E-facturen Verzenden & Ontvangen

Easy Exchange - Verzenden & Ontvangen maakt het mogelijk om zowel e-facturen vanuit uw financiële software te verzenden als te ontvangen en verwerken. Beveiligd elektronisch factuurverkeer zonder rigoureuze aanpassingen aan uw bestaande software systemen.

Lees verder
e-facturatie verzenden

E-facturen Verzenden

Wilt u e-facturen gaan versturen of heeft u wellicht klanten die uw facturen als e-factuur willen ontvangen? Dan biedt Easy Exchange de oplossing. Genereert uw ERP/financieel systeem (nog) geen e-facturen? Geen probleem, Easy Exchange ‘vertaalt’ de facturen automatisch naar het benodigde formaat.

Lees verder
e-facturatie ontvangen

E-facturen Ontvangen

Wilt u graag e-facturen kunnen ontvangen of heeft u leveranciers die u e-facturen (via bijvoorbeeld PEPPOL) willen sturen? Dan moet uw financiële systeem wel in staat zijn deze facturen te ontvangen en verwerken. Easy Exchange maakt het mogelijk om e-facturen te ontvangen én ‘vertaalt’ de facturen voor u in een formaat dat uw software kan verwerken.

Lees verder
Op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelen van onze producten? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.