Facturatie Service

Easy Billing Service

Wilt u als ERP leverancier meer bieden dan alleen een aansluiting op het PEPPOL netwerk? Dat kan met de Easy Billing Service. Uw klanten hebben te maken met diverse factuurstromen. De verschillende klanten/leveranciers van uw klanten hebben allemaal andere wensen en mogelijkheden. Of uw klant nu met papieren, PDF, XML, UBL, EDI of elk ander bestandsformaat te maken heeft (in- én uitgaand), met de Easy Billing Service hoeven ze hun processen hier niet meer op in te richten.

Deze service kunt u aanbieden namens ons of onder eigen label, u kiest.

Het proces

Uw klant hoeft zich niet meer bezig te houden met wie welk formaat wil ontvangen. En alle verschillende facturen die binnenkomen en vragen om OCR techniek of handmatig overnemen in systemen, dat is ook verleden tijd. U kunt ze de Easy Billing Service aanbieden die volledig ontzorgt en al deze stromen samenvoegt tot één formaat waar uw klant graag mee werkt.

Het versturen van facturen

Uw ERP systeem genereert een factuur. Deze moet voor ontvanger A als papieren factuur verstuurd worden, voor ontvanger B als PDF per e-mail, etc. Deze stap kan uw klant nu overslaan. Alle facturen worden vanuit uw ERP systeem verwerkt met de Easy Exchange Connector. Hier worden de facturen omgezet naar het formaat dat de specifieke ontvangers wensen. Vervolgens worden de facturen verstuurd in het gewenste formaat en afgeleverd bij de ontvangers op de gewenste manier (PEPPOL, e-mail of per post).

Het ontvangen van facturen

De leveranciers van uw klant sturen hun facturen. Leverancier A stuurt deze per post, leverancier B stuurt een PDF per e-mail, etc. In de huidige situatie brengt uw klant de verschillende stromen samen in het ERP systeem, wellicht met behulp van scan- en herkensoftware of handmatig overnemen van gegevens. Deze stap kan overgeslagen worden. Alle binnenkomende facturen worden eerst opgepikt door Easy Exchange. De software zet de facturen vervolgens om naar een door uw ERP systeem ondersteund formaat.

Schematische weergave Easy Billing Service

Hieronder vindt u een vereenvoudigde, schematische weergave van hoe de Easy Billing Service werkt.

Inkomende en Uitgaande facturatie

Voortdurende optimalisatie

Als u ervoor kiest om de Easy Billing Service zodanig aan te bieden dat wij de service verlenen, dan richten wij ons op continue optimalisatie van dit proces. Dit doen we door klanten en leveranciers van uw klant te stimuleren over te stappen naar elektronische facturatie en factuurverwerking. Hiermee streven we ernaar om een structurele kostenreductie voor uw klant te bereiken.

Easy Billing Service niveaus

Wij bieden deze service voor alle in- en uitgaande stromen of delen daarvan. Alle combinaties zijn mogelijk. Als ERP leverancier kunt u dezelfde flexibiliteit aanbieden en zelf kiezen of u deze service door ons laat uitvoeren of dat u dit in eigen beheer aanbiedt, onder eigen label. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met mij op