Onboarden van leveranciers

Het is zover: u gaat gebruik maken van e-facturatie voor het verzenden en/of ontvangen van facturen. Wanneer u ook e-facturen wenst te ontvangen, is het belangrijk dat uw leveranciers hiervan op de hoogte zijn. Zij dienen op dat moment ook stappen te ondernemen zodat u op de juiste manier de facturen ontvangt en kan verwerken. Nog voordat u live gaat is het belangrijk om u leveranciers hiervan op de hoogte te stellen. U kunt dit zelf doen, maar wij kunnen u hier ook bij helpen.

Onboarding campagne

Het is belangrijk om hier op tijd mee te beginnen, zodat uw leveranciers ook de tijd krijgen om zich voor te bereiden en een juiste keuze te maken. Om u en uw leveranciers hierbij te helpen, hebben wij een onboarding campagne opgezet. Hiermee ontzorgen wij u totaal. Wij nemen contact op met uw leveranciers om ze te informeren en te adviseren en ondersteunen in de te nemen stappen. Allemaal gericht op een zo geruisloos mogelijke overstap naar het ontvangen van e-facturen. Hoe we dat precies doen? Hieronder een stappenplan:

1. Kies het juiste pakket

Voordat we beginnen met het onboarden van uw leveranciers kunt u kiezen uit verschillende pakketten. Hoe zou u ondersteunt willen worden tijdens dit proces? In de brochure staat wat u van ons kunt verwachten en welke kosten daaraan verbonden zijn.
Download de brochure

2. Informatie mail

Wij zullen voor u een mail opstellen die vanuit uw naam verstuurd wordt naar uw leveranciers. Hierin staat vermeld dat uw organisatie is overgestapt op e-facturatie en wat uw leveranciers vervolgens moeten doen.

3. Activatie website

We hebben een unieke activatie website ontwikkeld. Leveranciers worden via de informatiemail naar deze website gestuurd. Hier worden ze voorzien van alle benodigde informatie en wordt stap voor stap uitgelegd wat ze vervolgens moeten doen.

4. Maken van een keuze

Uw leveranciers kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om e-facturen aan u te gaan versturen. Deze keuzes worden toegelicht op de activatie website. Na het achterlaten van hun gegevens en het maken van een keuze, ontvangen ze een e-mail met een zogenaamde digitale informatiekit. Hierin staan alle vervolgstappen en een handleiding om te starten met e-facturatie.

5. E-facturen verzenden

Uw leverancier is nu in staat om e-facturen aan u te verzenden.

Wilt u graag meer informatie of hulp bij het onboarden van uw leveranciers? Neem dan contact met ons op.