Overheid 360°

Overheden moeten snel en flexibel kunnen inspelen op een veranderend takenpakket en de actuele wet- en regelgeving. Daarnaast zijn transparantie van processen, veiligheid en flexibiliteit belangrijke voorwaarden waar goede software aan moet voldoen.

‘Robotic Invoicing’ van Easy Systems en zusterbedrijf Coforce speelt hierop in. Op het overheidscongres Overheid 360° presenteren wij deze oplossing voor het gerobotiseerd verwerken van inkomende facturen. De software is bedoelt als middel om administratieve processen bij publieke organisaties efficiënter, transparanter, veiliger en flexibeler te maken. Een stukje superslimme software ontstaan uit de samenwerking tussen een e-invoicing en robotic processing specialist.

E-facturatie

Volgens Europese richtlijn 2014/55/EU moeten overheden sinds april 2019 e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. Easy Systems stimuleert de adoptie van e-facturatie in Nederland door standaardisering van de e-factuur volgens de Europese Norm. Onderdeel hiervan is de verzending van e-facturen via het veilige Europese e-facturatie netwerk; PEPPOL.

Robotic Invoicing

Met behulp van onze Robotic Invoicing software kunnen e-facturen vanuit het PEPPOL netwerk rechtstreeks geplaatst worden in het financiële systeem van uw organisatie. Daarnaast is het mogelijk deze direct te koppelen aan het juiste proces of de juiste zaak. Met specifieke robotregels wordt factuurvalidatie uitgevoerd, worden gegevens in dossiers verrijkt of worden andere administratieve zaken opgepakt.

Voor Robotic Invoicing is geen API, interface of koppelvlak noodzakelijk. Software robots pakken taken op via de user interface van financiële applicaties of het zaaksysteem. Dit maakt het simpel en toch veilig!

Over…

Easy Systems en Coforce zijn onderdeel van de InnovestIT Groep. Een groep bestaande uit 4 bedrijven die zich richten op software in combinatie met administratieve lastenverlichting.