PDF factuur per e-mail

Wanneer u liever (nog) niet de stap wilt maken naar het versturen van e-facturen, kunt u ervoor kiezen om PDF facturen te blijven verzenden naar uw klant. Wij bieden hiervoor een oplossing waarbij uw uitgaande PDF factuur omgezet wordt naar een e-factuur en vervolgens verstuurd naar uw klant. Er zijn geen (merkbare) veranderingen nodig in uw bestaande software of processen en uw klant ontvangt toch de gewenste e-factuur.

Stappenplan

Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, vindt u hieronder een stappenplan van hoe deze oplossing in zijn werk gaat.

Stap 1: Doorgeven keuze

Geef uw keuze door via het aanmeldingsformulier op de voorgaande landingspagina. U ontvangt vervolgens een digitale informatiekit in uw mailbox.

Stap 2: Nieuw e-mailadres

Voortaan moet u uw facturen naar een nieuw e-mailadres versturen. Het nieuwe e-mailadres treft u aan in de hierboven genoemde informatiekit.

Stap 3: Factuur wordt omgezet naar een e-factuur en verstuurd

De facturen die u verstuurd naar het e-mailadres in de informatiekit worden door ons omgezet naar het juiste formaat. De e-factuur wordt vervolgens verzonden naar uw klant. Allemaal zonder dat u hier extra handelingen voor hoeft te doen.

 


Veelgestelde vragen

 • Hoe moet ik registreren voor deze dienst?
  Gebruik de registratielink voor PEPPOL PDF per e-mail die u aantreft in de informatiekit. Deze informatiekit ontvangt u na registratie op de specifieke e-facturatie onboarding pagina bij Easy Exchange.
 • Waarom is de oplossing ‘PDF factuur per e-mail’ gratis?
  Uw klant draagt de kosten voor de conversie van uw pdf naar het door hem gewenste formaat. Met deze aansluitoplossing kunt u dus uitsluitend e-facturen sturen naar deze specifieke klant.
 • Ik stuur al PDF’s, waarom moet ik nu registreren om nog steeds mijn PDF’s te versturen?
  Door te registreren voor deze dienst, wordt de PDF factuur die u verstuurd omgezet naar het juiste factuurformaat waardoor het verwerken van de factuur bij uw klant sneller en efficiënter verloopt. Het PEPPOL-netwerk verifieert de afzender, voorkomt spookfacturen en wisselt de factuur via een beveiligd netwerk uit.
 • Hoe zit het met de techniek achter PDF per e-mail?
  De oplossing is gebaseerd op de techniek waarbij de datalaag van de factuur wordt afgelezen en omgezet naar een gestructureerd dataformaat (UBL). UBL is platform onafhankelijk. Dit betekent dat UBL-gegevens kunnen worden gelezen en verwerkt door elk programma dat is ontworpen voor het gebruik hiervan, ongeacht de hardware of het besturingssysteem. Dit geeft hogere kwaliteit, hogere verwerkingssnelheid en dus hogere efficiëntie dan de traditionele OCR (Optical Character Recognition) technologie die tijdrovend en foutgevoelig is.