Perfectview aangesloten op PEPPOL

Het Nederlandse bedrijf Perfectview heeft al meer dan 30 jaar een leidende positie als producent en leverancier van CRM software. Dankzij een continuous improvement process verwerkt Perfectview telkens de feedback van gebruikers haar producten en diensten. Sinds kort heeft Perfectview haar software in samenwerking met Easy Systems aangesloten op PEPPOL. Hierdoor is het voor Perfectview gebruikers mogelijk om facturen te verzenden naar relaties die bij voorkeur een e-factuur willen ontvangen via PEPPOL.

Welke voordelen heeft e-facturatie via PEPPOL?

  • PEPPOL is een Europese standaard en maakt dus gestandaardiseerd verkeer binnen heel Europa mogelijk.
  • PEPPOL biedt veiligheid. Het verkeer over het netwerk gebeurt volledig encrypted. Zo weet je zeker dat de factuur op de juiste manier overkomt en niet wordt onderschept of aangepast.
  • PEPPOL biedt zekerheid. Je ontvangt namelijk een (juridisch geldige) ontvangstbevestiging van je verzonden factuur. Dus geen klanten meer die zeggen dat ze jouw factuur niet ontvangen te hebben.
  • PEPPOL voorkomt spookfacturen. Alle organisaties die aangesloten zijn op het netwerk beschikken over een uniek ID nummer (bijv. KvK, IBAN, OIN, etc.). Zo weet je altijd zeker van wie je de facturen ontvangt.
  • PEPPOL biedt gemak. Je kunt direct met alle andere aangesloten organisaties facturen uitwisselen via één netwerk.
  • PEPPOL biedt snelheid. Aangesloten organisatie sturen e-facturen van systeem naar systeem. Je factuur raakt dus niet meer zoek bij de andere post en komt direct aan. Hierdoor is snelle betaling van de factuur mogelijk en aan de andere kant loop je door sneller betaalgedrag geen gunstige betalingsvoorwaarden mis.

Perfectview in combinatie met PEPPOL

Gebruikt jouw organisatie software van Perfectview en wil je ook profiteren van de voordelen van e-facturatie via PEPPOL? In de software van Perfectview kunt u mogelijkheid aanzetten. Hoe? Hieronder een stappenplan:

  1. Ga in de software naar instellingen
  2. Kies voor de optie: ‘Koppelingen’
  3. Vink de optie ‘e-facturatie’ aan
  4. Hiermee is e-facturatie geactiveerd

Bekijk de stappen in de afbeelding hieronder.

Heb je vragen of ondersteuning nodig? Neem dan contact met ons op en we helpen je op weg.